söndag 10 februari 2013

Supermysig dag

Igår har varit en helt underbart härlig dag. Lillebror är äntligen frisk från sin förkylning (ingen feber längre och inte sådär sjuk-gnällig längre), mellanbror var på barnkalas - han gick med farmor Y och kusin T och ville absolut inte gå hem igen, jag och maken har fått egentid tillsammans (nåja, lillebror var ju med men det räknas gott som egentid när man är småbarnsförälder) och vår knäppishund skötte sig exemplariskt hela dagen.

Jag och maken passade på att köpa tidiga alla hjärtans dag-presenter till varandra. Jag fick New super mario bros 2 till 3DS:en och maken fick Dead space 3. Det var så härligt att kunna strosa runt i affärer tillsammans, hålla handen, pussas och bara få vara med varandra. Lillebror roade sig med att dra av sig strumporna och suga på dem, sova samt att försöka dra ner allt han kunde nå med sina små bebishänder i samtliga affärer vi besökte.

Väl hemma möttes vi av storebror som tagit hand om hundarna medan vi varit borta och en något missnöjd mellanbror. Mellanbror hade tänkt att om han nu inte fick stanna för evigt på kalaset så kunde han väl åtminstone få sova hos farmor Y och leka ännu mer imorgon. Det var inte helt glada miner när han insåg att hans fantastiska plan inte skulle förverkligas. Men efter en stunds badande och lek i duschen var hjärtesmärtan botad igen. Sedan var det till och med rätt skönt att få gå och lägga sig efter all lek ute i snön och inomhus med alla kalasbarn och vuxna, all korv med bröd,  tårta, piñata och godis.

Efter att mellanbror nattats somnade även lillebror en skvätt. Då passade jag på att testa mitt nya spel. Svinskoj! Storebror,  maken och jag satt uppe och myste tillsammans och när lillebror tyckte att det var för trist att sova mer sällade även han sig till mysarna.

Till sist var det dags för hundarnas kvällspromenad, så maken och storebror tog ut dem på en snöig runda. Jag och lillebror började förbereda oss så smått inför natten med ny blöja, pyjamas och en flaska välling (de flesta punkterna i den listan hör till lillebrors bestyr).

Att sova är något lillebror tycker är onödigt och definitivt överreklamerat så det tog en bra stund innan han behagade att somna. Det enda stället där han kan somna som en stock på tre sekunder är barnvagnen, så fort den kommit utanför dörren och börjat rulla. När nattningen av lillebror går exceptionellt dåligt fantiserar jag om att hela vårt hem är en enda jättebarnvagn så att lillebror kan somna utan att hålla på att klättra runt, skrika, gråta, rivas, dra i håret, nypas, ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar