onsdag 6 februari 2013

Morgonstund...

är väldigt jobbig när man sovit för lite. Lillebror ville inte alls somna då jag tyckte det var lämpligt. Han krälade runt, skrek, vände sig än hit än dit,  mm mm.
Mellanbror var på ett strålande humör imorse. Han pratade om den pyttelilla mängd snö som fallit under natten. "Det är snö mamma! Massa snö!" Sedan fortsatte han med att prata om bussen och spårvagnen och hur mycket han älskar att åka buss och spårvagn.
Det som satte en törn i hans solskenshumör var när vi skulle gå av sista spårvagnen och mellanbror trodde att dörrarna höll på att stängas på honom när han skulle gå nerför trappstegen. Det tyckte han var läskigt och började gråta. Jag försökte förklara att det inte var någon fara men han var inte övertygad.
Situationen med spårvagnen fick mig dock att fundera lite. Hur bör man göra om den vuxne hunnit av spårvagnen men inte barnet och spårvagnen stänger dörrarna och börjar åka? Ska man lära barnet sitta kvar eller att det ska gå av på nästa hållplats? Jag vet ännu inte vad som är bäst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar